zondag 5 december 2010

Lifestyle week Durven - Dag 2


Dordrecht? Als gewoon meisje baalde ik, Dordrecht klonk nou niet bepaald spannend. Maar als Lifestyle student stap ik met een frisse, open blik de trein in. Ik ben vooral erg nieuwsgierig.
Trillend van de kou ontvangen we onze opdracht per e-mail, namelijk het organiseren van een ‘Exciting day in the City'. Meteen pakt Charlie haar Ipad erbij en na wat research te hebben gedaan besluiten we de bus te nemen naar cafe Groothoofd.
Dit blijkt een prachtige locatie, met uitzicht over het water. Onder het genot van een kop warme chocolade melk gaan we verder met het bedenken van het programma. We struinen het internet af, kletsen wat met de kroegbaas en al snel komt er vanalles op papier te staan. We besluiten de kou weer in te gaan en de stad te gaan ontdekken.
Zo lopen we al snel tegen een geweldig winkeltje aan met alleen maar 3D boeken, dat tevens een goed voorbeeld is van experience economy. De beleving wordt versterkt door de enthousiaste eigenaar.
Bij de kerk komen we er achter dat deze niet dagelijks te bezichtigen is en dat we het beklimmen van de toren dus van ons lijstje moeten schrappen.
Bij Intree Dordrecht, een erg modern informatie centrum over Dordrecht krijgen we een goed overzicht van de stad en passen we ons programma aan.
Het sinterklaashuis past perfect in de tijd van het jaar en om op temperatuur te komen brengen we de goedheiligman een bezoekje. In het huis worden we ondergedompeld in een waar kinderparadijs.
We sluiten de dag af met een heerlijke lunch. We voegen aan het programma nog wat opdrachten en vragen toe, waar naar we met een tevreden gevoel elkaar vaarwel zeggen.



Ten eerste hopen we dat de groep net zo onder de indruk zal zijn van de schoonheid van Dordrecht. Je waant je in een sprookje, zeker nu alles bedekt is met een sneeuw! Dat maakt deze dag sowieso al memorabel. Volgens het model van Goossens en Mazursky komt dit doordat de verwachtingen van de stad Dordrecht voor velen van ons laag zijn, de staat is immers niet erg bekend.
Verder is ons programma afwisselend en interactief, wat ervoor zorgt dat de dag optimaal beleeft zal worden. Ook zitten er verschillende opdrachten en vragen in het programma verwerkt om de betrokkenheid van de studenten met de stad te vergroten. Het gezegde luidt immers: “Tell me and I'll forget; show me and I may remember; involve me and I'll understand.”
De opdrachten zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van een wortel daagt de studenten uit creativiteit en lef te tonen. Sommige zullen immers hun angst moeten overwinnen om een vreemde aan te spreken.
Later op de middag moet de wortel cadeau gegeven aan sinterklaas, het is hierbij de bedoeling dat er een liedje gezongen worden. Ook dit getuigt van lef, de studenten zullen opvallen. Niet iedere student houdt ervan dat alle ogen op hem of haar zijn gericht en zal deze angst hiervoor opzij moeten zetten.
Het sinterklaas huis sluit ook aan bij een thema dat vaak naar voren komt in een concept. Dit vergroot de belevenis, je bezoekt een andere wereld.
Het startpunt, de intree van Dordrecht sluit aan op het interactieve programma. Behalve een goed overzicht van de stad door middel van de maquette, kom je op een interactieve en leuke manier veel over de cultuur en historie van de stad te weten.
De 3D boeken winkel is een beleving op zich. Een winkel vol met de mooiste pop up boeken, je kijkt je ogen uit! De boekenwinkel onderscheidt zich van andere boeken winkels doordat er alleen maar 3D boeken verkocht worden. Het enthousiasme wordt versterkt door de aardige eigenaar die graag een praatje met je maakt.
De doelgroep spreekt deze dag aan omdat het een afwisselende dag is. Waarbij naast de authenticiteit en schoonheid van de stad centraal staat. De afwisseling is terug te zien in de stad. Naast het oude panden is het met name het winkel gebied in een nieuw, modern jasje gestoken.
Door middel van de opdrachten vervelen de studenten zich niet en worden ze optimaal betrokken in het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten